تغذیه در فصل زمستان از دیدگاه طب سنتی
فصل سرد دارای طبع سرد و تر است. مصرف غذاهایی که دارای طبع سرد و تر هستند برای این فصل مناسب نیست.
در طب سنتی اگر افراد به صورت منظم از ترکیبات گرم در فصل زمستان استفاده کنند و غذاهای مناسب فصل زمستان را بخورند، کمتر در معرض ابتلا به بیماریهای مختلف قرار دارند.
یکی از بهترین خوراکیهای مناسب فصل زمستان در طب سنتی، دمنوشهای زمستانی است. چون این دمنوشها طبع گرمی دارند و برای بدن مفید هستند. استفاده از گیاهان دارویی خاصی مانند آویشن، دارچین، رازیانه، بهارنارنج و... در فصل سرما میتواند فواید بسیار زیادی برای بدن داشته باشد.
سیر و پیاز سرشار از ترکیبات مغذی و ضد عفونی کنندگی است. این دو گیاه میتواند با خاصیت ضد باکتریایی خودشان در فصل زمستان از بدن در مقابل بیماریهای عفونی محافظت کنند.
در فصل زمستان نور خورشید کمتر است و احتمال بروز خستگی و کسالت افزایش پیدا میکند. مصرف آجیلهای خوشمزه میتواند بیشتر از هر زمان دیگری به سلامت عمومی بدن شما کمک کند. شما میتوانید برای طبخ غذاهای مناسب فصل زمستان در طب سنتی، از زنجبیل نیز استفاده کنید. زنجبیل طعم تندی دارد و میتواند غذاهای شما را خوش طعم و خاص کند. با این حال انتخاب زنجبیل به عنوان یک گیاه دارویی که هر روز مصرف شود، منطقی نیست. چون مصرف زنجبیل بیش از حد میتواند باعث گلودرد و تحریک نیز شود.
گوشتهای گرم در فصل زمستان میتوانند باعث گرم نگه داشتن بدن شما شوند و گردش خون را نیز بهبود ببخشند.
گوشتهای گرم به کاهش درد مفاصل کمک میکنند و میتوانند باعث بهبود درد معده و سیستم گوارش نیز شوند.
بنابراین میتوانید برای تهیه غذاهای مناسب فصل زمستان در طب سنتی به سراغ گوشتهای گرم مانند گوشت گوسفند، جگر، گوشت شتر مرغ و گوشت شتر بروید.
نکته پایانی اینکه تغذیه مناسب ، ورزش، خواب خوب، و پاکسازی مناسب بدن به ما کمک می کند تا زمستان دلچسب تری داشته باشیم.
دکتر جعفر ابوالقاسمی شیرازی نژاد
متخصص طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی شیراز
نظر دهید